Reglarea tensiunii pe cale naturala

Sanatate — on November 23, 2010 at 10:31 am de Clax

Multi oameni sufera din cauza tensiunii ridicate sau scazute fara a sti acest lucru. In timp ce hipotensiunea nu reprezinta o amenintare prea mare pentru sanatatea dumneavoastra, hipertensiunea poate fi extrem de periculoasa. Reglarea acesteia se poate face prin mai multe metode. Adesea hipertensiunea este determinata de o greutate excesiva sau de o alimentatie gresita. Daca la aceasta se adauga diabetul sau valori crescute ale colesterol-urui, riscul de infarct miocardic sau accident cerebral creste semnificativ. Remediile naturiste pe care vi le prezentam va ajuta sa indepartati primejdia si sunt recomandate pentru reglarea tensiunii.

Vin de rozmarin impotriva hipotensiunii
Rozmarinul nu este doar un simplu condiment ci are si proprietati curative.

20 g frunze de rozmarin
3/4 l vin alb

Se toarna vinul peste frunze. Se lasa “la dospit” 5 zile. Se strecoara si se pastreaza intr-o sticla. Se bea cate un paharel de lichior la masa de pranz si cea de seara.

Vasc pentru reglarea tensiunii
Vascul contine substante active care ajuta in multe afectiuni. Printe altele realaxeaza musculatura vaselor sangvine si regleaza tensiunea.

60 g frunze de vasc
40 g coada-calului
40 g flori de paducel

Se amesteca plantele apoi se pun la fiert si se toarna peste amestec de 1/4 l apa la o lingurita de plante. Se lasa 10 minute la infuzat apoi se strecoara. Se indulceste cu miere si se bea cate o cana dimineata si seara.

Reglarea tensiunii cu ceai impotriva hipertensiunii
Substantele active din acest ceai scad tensiunea si au un efect sedativ asupra intregului sistem nervos.

40 g ventrilica, planta si samanta
40 g samanta de ciulin
30 g sunatoare
30 g roinita
30 g flori de arnica

Se amesteca ierburile. Se pune apa la fiert, se opareste amestecul (1/4 l apa la 2 lingurite de amestec). Dupa 15 minute se strecoara si se indulceste cu miere. Se bea de-a lungul intregii zile timp de mai multe zile pentru reglarea tensiunii in timp indelungat.

Doresti mai multe informatii decat sunt in acest articol? Intreaba si ti se va raspunde!


0 Comentarii

Tu poti fi primul care lasa un comentariu.

Lasa un comentariu