Gastric Bypass – Ce inseamna si cat de eficient este

Sanatate — on September 11, 2013 at 1:29 pm de Clax

In principiu Gastric Bypass este o operatie recomandata oamenilor obezi ce nu pot sa slabeasca urmand o dieta echilibrata, iar surplusul de greutate foarte mare ii impiedica sa mai faca miscare fizica. Astfel, cu aceasta operatie chirurgicala se micsoreaza stomacul fapt ce va aduce pe termen indelungat o serie de beneficii.

Aceasta interventie chirurgicala este destul de dificila si dureaza pana la 8 ore, timp in care pacientul este anesteziat complet. Pe langa aceasta mai pot exista si alte interventii auxiliare in functie de caz la caz. Dupa aceasta urmeaza o perioada foarte dificila, timp in care se va urma o dieta stricta si se vor practica exercitii fizice intensiv. Urmand ca dupa o anumita perioada sa se opereze si excesul de piele ce a ramas in zona abdominala dupa slabire.

In clipul acesta este prezentat pe scurt principiul de functionare. Asadar se scurteaza traseul si pe viitor vor exista 2 canale, unul pentru stomac, iar celalalt prin care alimentele trec direct catre intestin. Asadar, aceasta operatie permite (dupa 2-3 ani) sa se consume alimente in orice cantitate doriti.

In medie, se poate pierde cam jumatate din greutatea surplusului din termen de 1 an, urmand ca in viitorii 2-3 ani sa se echilibreze greutatea ajungand la normal. Chiar daca rezultatul este pe termen lung, aceasta interventie este recomandata din ce in ce mai multor persoane ce nu mai pot sa slabeasca in nici un fel, aceasta ramanand ultima alternativa sanatoasa.

In Romania, operatia de tip gastric bypass este aleasa de foarte multe persoane ce din cauza surplusului foarte mare de greutate nu mai pot duce o viata normala.

Doresti mai multe informatii decat sunt in acest articol? Intreaba si ti se va raspunde!


0 Comentarii

Tu poti fi primul care lasa un comentariu.

Lasa un comentariu