Factori ce pot afecta rezultatul testului de fertilitate la barbati

Corpul — on December 10, 2013 at 1:20 pm de Clax

Fertilitatea este un subiect foarte sensibil pentru majoritatea barbatilor, multi dintre acestia preferand sa ignore suspiciunea ca ar exista o problema in defavoarea prezentarii in vederea efectuarii unui test de fertilitate. Aceasta atitudine este una nesanatoasa si poate scadea simtitor sansele cuplului de a concepe pe alte cai, cu ajutorul procedurilor moderne de tratare a infertilitatii sau de fertilizare in vitro, varsta femeii avand un mare impact asupra posibilitatii de reusita a acesteia.

Barbatii trebuie sa fie constienti ca infertilitatea nu are nici o legatura cu nivelul de testosteron sau masculinitatea barbatului, iar rezultatele testului de fertilitate pot fi influentate de numerosi factori de natura medicala sau de stil de viata.

cheap authentic nfl jerseys free shipping Youth New England Patriots Nike Navy Customized Game Jersey,whole sale sports winnipeg Women??s Oakland Raiders Terrelle Pryor Nike White Game Jersey,new nfl jerseys 2014 Women’s Dallas Cowboys Justin Durant Pro Line Navy Player Jersey Cheap Jerseys.american football jackets for sale Youth Tennessee Titans Sebastian Tretola Pro Line Navy Player Jersey,21 dollar jerseys Mens New Orleans Saints Drew Brees Nike Black Game Jersey

1. Dieta si mediul de lucru – dieta este unul dintre cei mai putini cunoscuti inamici ai fertilitatii, cauzand direct sau indirect un procent simtitor de cazuri de infertilitate.

a) Consumul de alimente foarte grase – obezitatea este una dintre cele mai cunoscute cauze ale infertilitatii pentru ambele sexe, insa pe langa aceasta exista numerosi alti factori de alimentatie, obiceiuri si stil de viata care pot afecta in aceeasi masura fertilitatea.

b) Fumatul – afecteaza in mod negativ aproape toate aspectele din testele de fertilitate pentru barbati si anume, numarul de spermatozoizi, forma acestora si cat de lenesi sunt acestia. Fumatul este de asemenea unul din factorii de risc pentru alte probleme masculine precum disfunctionalitatea erectila.

c) Expunerea la medii toxice – barbatii care lucreaza in medii toxice sunt in general mai predispusi problemelor de fertilitate decat cei care au locuri de munca in care nu iau contact cu chimicale. In aceasta categorie intra persoanele care lucreaza cu vopsele, dizolvanti, persoanele care lucreaza in fabrici sau persoanele din mediul rural care folosesc adesea ingrasamant toxic sau insecticide.

d) Stresul – este unul dintre factorii care afecteaza aproape orice problema de sanatate intr-un mod negativ. Motivul este acela ca, supus stresului, organismul incepe sa nu mai functioneze intr-un mod corect, scazand imunitatea si rezultand in multe alte problema printre care se numara si cele de infertilitate. Daca se suspecteaza faptul ca stresul ar fi cauza infertilitatii, o perioada de relaxare precum o vacanta prelungita poate fi adesea rezolvarea situatiei.

2. Cauze medicale – problemele de sanatate pot de asemenea afecta fertilitatea, dar acestea sunt adesea decoperite mult mai rapid decat problemele legate de dieta, stil de viata si mediu de lucru. In urma diagnosticarii cu anumite boli, medicii pot recomanda direct efectuarea unui test de fertilitate barbati. Printre cauzele medicale se numara:

a) Boli cu transmitere sexuala – majoritatea infectiilor cu transmitere sexuala pot cauza infertilitate in randul pacientilor de sex masculin daca nu sunt tratate imediat. Din acest motiv se recomanda tratamentul imediat, iar aceste probleme nu trebuie ignorate sub nici o circumstanta, repercursiunile unor infectii cu transmitere sexuala putand fi chiar mai grave decat aparitia cazurilor de infertilitate.

b) Greutatea corporala – la barbati, greutatea corporala este un alt factor destul de important care poate altera calitatea lichidului seminal, dar si numarul de spermatozoizi. Daca in urma efectuarii unui test de fertilitate pentru barbati rezultatele sunt negative, in cazul barbatilor cu un indice de masa corporala sub 20 sau peste 30 medicul va recomanda regim pentru corectarea problemei, iar apoi testul trebuie refacut odata ce s-a ajuns la un indice de masa corporala (BMI) normal, intre 20 si 25.

Doresti mai multe informatii decat sunt in acest articol? Intreaba si ti se va raspunde!


0 Comentarii

Tu poti fi primul care lasa un comentariu.

Lasa un comentariu