Durerile de mijloc

Sanatate — on January 4, 2011 at 11:29 am de Geutzu

Durerile de mijloc sunt poate printre cele mai des intalnite afectiuni ale corpului uman. Durerile de mijloc sunt rezultatul degenerarii sau afectarii discurilor coloanei vertebrale. Acestea sint ca niste pernite intre vertebre si constau dintr-un strat extern fibros inconjurind un interior moale numit nucleul pulpos. Cind discurile incep sa se degenereze – acestea se pot rupe sau hernia permitind materialului din interior moale sa protruzioneze in afara duscurilor si sa preseze pe coloana vertebrala sau pe nervi. Aceasta situatie este numita disc prolapsat, disc herniat. Un disc herniat daca preseaza pe nervul sciatic conditia este cunoscuta ca sciatica rezultind in durere in membrul inferior. Alta data durerile de mijloc sunt datorate unui efort sustinut in urma neutilizarii indelungate a muschilor spatelui conducand la acumulare de acid lactic si piruvic, datorita activitatii musculare exagerate. Acesti produsi acidici acumulandu-se in muschi cauzeaza iritatia si eventual conduce la durere. Fenomen cunoscut ca durere musculara cu debut intarziat. Alti contributori la durerile de mijloc includ: postura inadecvata, purtarea de incaltaminte necorespunzatoare, dormitul pe o saltea care este prea moale.

Nu numai adulti sunt dispusi durerilor de mijloc ci si copii, elevi si studenti. Ghiozdanul, geanta cu carti si caiete supune coloana la un efort mai mare. De aceea este recomandat elevilor, cu varste pana la 18 ani sa poarte ghiozdan cu doua bretele, astfel greutatea va fi impartita in mod egal pe tot mijlocul, nu doar pe una din parti in cazul gentii.

Chiar si femeilor care merg la cumparaturi le este indicat sa puna cantitati mai mici in doua plase, decat intr-una singura. Astfel muschii mijlocului nu vor fi fortati prea mult, si nici durerile de maini si de mijloc nu vor fi atat de mari.

Coloana vertebrala, implicit discurile vertebrale si nervii care se gasesc in imediata apropiere a acestora sunt foarte importanti in coordonarea miscarilor membrelor atat superioare cat si inferioare. Deci orice durere care apare la mijloc nu trebuie trecuta cu vederea.

O statistica mai in detaliu arata ca 8 din 10 persoane sufera de afectiuni ale mijlocului si ca femeile mai ales sunt dispuse la acest tip de afectiune. Indiferent daca vrei sa te vindeci de aceste dureri suparatoare sau doar vrei sa le previi, e bine sa tii cont de cateva trucuri ce iti pot face viata mai usoara.

Spanacul si broccoli sunt doua plante cu un aport mare de vitamina K. Oasele au nevoie de foarte mult calciu, dar s-a demonstrat ca nu este suficient pentru a nu suferi de dureri de mijloc. Broccoli si spanacul sunt adevarate depozite de vitamina K care nu face decat sa fixeze calciul in oase, intarindu-le. Astfel sistemul tau osos va fi mai tare si sanse de a cadea sau de a-ti rupe vreun membru sunt mult mai mici si nu vei suferi nici de dureri la coloana vertebrala.

Un alt sfat pe care pot sa ti-l dau este sa iti faci ordine in geanta. Mai ales daca esti in pas cu moda inseamna ca ai si o geanta XXL. Golest-o si pune la loc doar lucrurile care iti sunt absolut necesare. Nu ai nevoie sa cari 3 parfumuri, 5 truse de machiaj, 2 agende si alte lucruri care nu iti sunt atat de utile in fiecare zi. E bine de stiut ca nu toate gentile sunt bune pentru mijlocul tau. De preferat este sa alegi o geanta cu bareta lunga, ca sa poti sa o porti si transversal in cazul in care aceasta este mai grea. De ce au postasii astfel de genti ?

Daca ai un serviciu care necesita lucrul la birou atunci asigurate ca stai in pozitia optima pentru mijloc si vedere. Lucru la calculator sau la birou implica un efort mai mare asupra mijlocului. Biroul nu trebuie sa fie nici prea jos fata de tine, dar nici prea inalt. Regleaza scaunul astfel incat mijlocul sa stea drept si neincordat.

Un ultim sfat de care trebuie sa ti cont este odihna. Este recomandat sa dormi pe un pat, tare ferm, cu capul in prelungirea corpului, nu mai sus decat acesta. Astfel coloana se va odihni si ea dreapta si te vei trezi in forma a doua zi.

Doresti mai multe informatii decat sunt in acest articol? Intreaba si ti se va raspunde!


0 Comentarii

Tu poti fi primul care lasa un comentariu.

Lasa un comentariu